KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/12/2020 - 06:54
Bereidingswijze
-Snij de steak in reepjes.
-Doe alle ingrediënten behalve de sesamolie voor de marinade in een kom en meng goed. Voeg de reepjes steak toe, roer goed om en laat minstens 1 uur marineren.
-Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat water toe.
-Breng de quinoa en 200 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
-Kook de broccolini gaar in gezouten water.
-Schep de runderreepjes uit de marinade.
-Verhit de sesamolie in een wok en bak de reepjes aan, tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg nog enkele eetlepels van de marinade toe en laat lichtjes inkoken.
-Verdeel de quinoa over kommetjes en schik er het vlees en de groenten op.
-Halveer de eitjes en leg bij elke kom ook een zachtgekookt ei. Bestrooi met de sesamzaadjes, korianderblaadjes en de lente-ui en druppel er de pindasaus over.
-Serveer met kimchi.
Afbeelding
KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best!
Ingrediënten
Marinade :
400 g runderlenden
4 teentjes knoflook, geperst
1 el gember, geraspt
240 ml sojasaus
3 el bruine suiker
1 el rode currypasta, Koreaanse gochujang
1 el sesamolie

Pindasaus :
2 el pindakaas
1 el chilivlokken, gochugaru
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 limoen, geperst

Bowls :
100 g quinoa
¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden
150 g broccolini
½ avocado, in plakjes
1 mango, in plakjes gesneden
10 g koriander, blaadjes geplukt
4 lente-uitjes, enkel het groen, in ringetjes gesneden
2 eieren, zachtgekookt
1 el sesamzaad, geroosterd
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480715
Homepage ID
1090993
Teller
34
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester