STEAK MET DRAGON-LOOKBOTER, TOMATENSALADE EN KRIELTJES

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/12/2020 - 06:50
Bereidingswijze
-Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
-Haal de boter uit de koeling.
-Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten. Giet af.
-Snij de sjalot fijn.
-Snij de tomaten in plakjes en doe in een kom. Kruid royaal met peper en zout.
-Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en de helft van de sjalot. Schenk over de tomaten. Zet even weg.
-Hak de dragon fijn.
- Pers de knoflook.
-Doe de boter in een kommetje en maak zacht met een vork. Meng er de dragon, knoflook, de rest van de sjalot en een snuf peper en zout door. Zet in de koeling.

-Verpak de krieltjes in aluminiumfolie, voeg er de helft van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Wanneer je geen barbecue (met kolen) gebruikt, kan je de krieltjes in wat olijfolie in de pan bakken of in de oven garen. Leg de papillot met de krieltjes 10 minuten in de kolen.

-Bestrijk de rundersteaks met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze 2-3 minuten op de barbecue (of in een grillpan). Doe meteen een schepje kruidenboter op de rundersteaks.
Serveer de steaks met de kruidenboter, de tomatensalade en de krieltjes.
Afbeelding
STEAK MET DRAGON-LOOKBOTER, TOMATENSALADE EN KRIELTJES
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ultieme barbecuegerecht: steak met kruidenboter! We maken zelf een overheerlijke dragon-lookboter, die mooi over de gebarbecuede steak zal smelten. Genieten! Daarbij komt een frisse tomatensalade en in de kolen geroosterde krieltjes.
Ingrediƫnten
400 g krielaardappelen
1 sjalot
3 tomaten
10 g dragon
1 teentje knoflook
2 rundersteak
3 el boter
1 el olijfolie extra vierge
2 el olijfolie
1 tl balsamico
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480713
Homepage ID
1090993
Teller
11
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester