Pepergelei die altijd lukt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/02/2020 - 11:17
Bereidingswijze
Snij de pepers in de lengte door midden en doe ze met de wijn in een grote pan. Breng aan de kook en zet 20 min. met de deksel op de pan op de laagste warmtestand. De hitte van de pepers trekt nu in de wijn en de alcohol verdampt.

Zeef het vocht en doe terug in de pan. Roer het zakje geleipoeder door de geleisuiker zodat alle geleipoeder goed verdeeld is om klontjes tegen te gaan. Giet het suikermengsel door de wijn en breng het al roerend aan de kook. blijf roeren totdat alle suiker opgelost is. Laat dan het mengsel met deksel er op gelateren. Let op, zet de warmtebron niet te hoog want het mengsel kan dan de pan uit bruisen.

Het probleem bij gelateren is soms dat de gelei te dik wordt of juist te dun blijft. Dat zie je pas als de gelei geheel afgekoeld is. Giet als voorzorg de gelei in een magnetronschaal en laat afkoelen. Als hij te dik is giet er dan een kwartf kopje water bij, roer en verwarm even in de magnetron op de hoogste stand. Als hij te dun is verwarm hem dan nog 5 - 10 min in de magnetron zodat hij verder gelateert.

Giet in schoongemaakte jampotten.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik neem vaak een potje mee naar kennissen en die zijn er altijd dol op. Ik heb het recept al vaak moeten doorgeven.
Ingrediƫnten
1 fles zoete witte wijn (neem de goedkoopste), 6 cayennepepers, 0,5 Kg geleisuiker, 1 zakje geleipoeder (pectine)
Hulpmiddelen & keukengerei
Flinke pan, zeef
Leuke tips
U denkt misschien dat dit een mierzoet geheel is met de zoete wijn en suiker. Ik heb het daarom ook een keer met appelsap gemaakt, maar dat was geen succes; appelsap is trouwens ook vrij zoet.

U vult er 2 - 3 jampotten mee.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1478929
Homepage ID
2160663
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
Victorus
Gelegenheid