Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/15/1998 - 16:04
Bereidingswijze
Snijd de teentjes knoflook klein. Voeg ze toe aan de wijn en laat het geheel 24 uur afgedekt staan. Niet in een plastic doos, want dat gaat stinken. Maak de champignons, worteltjes, paprika en tomaten schoon en verdeel ze over schoteltjes die rondom de fondue kunnen worden opgesteld. Doe hetzelfde met fruit. Maak de knoflook/wijn arm.
Maak de ma?zena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn, en voeg het papje aan de wijn toe. Voeg geleidelijk en onder voortdurend roeren de kaas toe. Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten. Doe er op het laatst de bieslook en peterselie bij. Gooi het geheel over in een voorverwarmde caquelon (stenen schaal). Strooi er nu de versgemalen peper over. Houd de caquelon goed warm op een rechaud of een fonduestel.




  • In plaats van emmentaler en gruyere kunt u ook goed Hollandse kazen gebruiken.
  • de genoemde groenten en fruit garneringen kunnen ook gevarieerd worden (mais, bleekselderij, peer.
  • als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken, kunt u in plaats daarvan de caquelon met knoflook inwrijven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaasfondue met wijn
Ingrediƫnten

  • 600 gram geraspte Gruyere
  • 600 gram geraspte Emmentaler
  • 6 dl. droge witte wijn
  • 10 teentjes knoflook
  • 6 theelepels maizena
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • peper
  • stokbrood
  • 250 gram champignons
  • 100 gram worteltjes
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 2 kiwi's
  • 2 perziken
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
14771
Homepage ID
305
Smaak
Q
Teller
2159
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy