Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de marinade
Snijd de kipfilet met de richting mee (diagonaal) in reepjes van 2 bij 2 cm ,of gebruik kiphaasjes
Pekel de kip met alle zout en zet in een schaal zeker een half uur weg ( de kip wordt zo droger, geconcentreerder van smaak en wordt direct lekker bruin op de bbq)
Spoel de kip af onder de kraan en maak droog in een theedoek
Meng de kip met de marinade en laat minimaal 10 minuten maar liefst een half uur staan
Maak ondertussen de bbq aan (gaat snel met een verfafbrander)
Gril de kipstukjes in max 8 minuten. De kip moet nog een beetje zacht zijn
Snijd de kipfilet met de richting mee (diagonaal) in reepjes van 2 bij 2 cm ,of gebruik kiphaasjes
Pekel de kip met alle zout en zet in een schaal zeker een half uur weg ( de kip wordt zo droger, geconcentreerder van smaak en wordt direct lekker bruin op de bbq)
Spoel de kip af onder de kraan en maak droog in een theedoek
Meng de kip met de marinade en laat minimaal 10 minuten maar liefst een half uur staan
Maak ondertussen de bbq aan (gaat snel met een verfafbrander)
Gril de kipstukjes in max 8 minuten. De kip moet nog een beetje zacht zijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weinig kiprecepten lekkerder dan kipsateh van de bbq maar kip piri piri is een waardig alternatief met evenveel smaaknuances! Ben je lekker lui en houd je van kip waar je niet aan hoeft te kluiven dan maak je de kip piri piri van kipfilet of kippenhaasjes (de kleine filet aan de binnenkant die er rafeliger uitziet maar nog zachter is van structuur) traditioneel 'vouw'je een piepkuiken helemaal open met vel en al.
Ingrediënten
Kipfilet/kiphaasjes 300 tot 400 gram
50 gram grof zout
VOOR DE MARINADE
4 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
3 liefst verse laurierbladeren in hele fijne reepjes gesneden
2 gedroogde rode pepers, heel fijn gesneden
1 theelepel oregano (mag blad of poeder)
1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
eetlepel sambal oelek
50 gram grof zout
VOOR DE MARINADE
4 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
3 liefst verse laurierbladeren in hele fijne reepjes gesneden
2 gedroogde rode pepers, heel fijn gesneden
1 theelepel oregano (mag blad of poeder)
1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
eetlepel sambal oelek
Hulpmiddelen & keukengerei
bbq liefst op houtskool
Leuke tips
Lekker met knoflooksaus of zo met frites of stokbrood en een grove tomaat/ui salade met een dressing van azijn&olie plus peper&zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476981
Homepage ID
2337707
Teller
5
Bron
https://www.francescakookt.nl/kip-piri-piri/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid