Bereidingswijze
Bestrooi de speklappen aan beide kanten met peper en zout.
Verhit de olie in de pan. Bak de speklapjes op hoge warmtebron aan beide kanten snel om en om bruin. Zet de warmtebron laag en laat de speklapjes langzaam bakken tot ze knapperig zijn. Draai de speklapjes regelmatig om. Neem hiervoor je tijd.
Haal de speklappen uit de pan en zet ze opzij.
Bak de ui en knoflook glazig in het overgebleven vet.
Voeg de sambal toe en bak heel even mee.
Voeg de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap en sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Proef of je de saus lekker vindt. Voeg eventueel nog iets naar eigen smaak toe.
Leg de speklapjes in de saus en schep een paar keer om. Meng op het laatst de lenteuitjes door de saus.
Verhit de olie in de pan. Bak de speklapjes op hoge warmtebron aan beide kanten snel om en om bruin. Zet de warmtebron laag en laat de speklapjes langzaam bakken tot ze knapperig zijn. Draai de speklapjes regelmatig om. Neem hiervoor je tijd.
Haal de speklappen uit de pan en zet ze opzij.
Bak de ui en knoflook glazig in het overgebleven vet.
Voeg de sambal toe en bak heel even mee.
Voeg de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap en sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Proef of je de saus lekker vindt. Voeg eventueel nog iets naar eigen smaak toe.
Leg de speklapjes in de saus en schep een paar keer om. Meng op het laatst de lenteuitjes door de saus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen.
Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak.
Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak.
Ingrediƫnten
1 eetlepel arachideolie
4 speklapjes
Peper en zout
1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel tomatenketchup
2 theelepels sambal badjak
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel Japanse of Chinese sojasaus (zout)
3 lente-uitjes, in smalle ringetjes
4 speklapjes
Peper en zout
1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel tomatenketchup
2 theelepels sambal badjak
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel Japanse of Chinese sojasaus (zout)
3 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan
Leuke tips
Lekker met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
Maar ook lekker met bijvoorbeeld spitskool, spruitjes, andijviestamppot, hutspot, zuurkoolstamppot. Ga zo maar door.
Maar ook lekker met bijvoorbeeld spitskool, spruitjes, andijviestamppot, hutspot, zuurkoolstamppot. Ga zo maar door.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476767
Homepage ID
886977
Teller
2838
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Gelegenheid