Bereidingswijze
Breek 175 g chocolade in stukken, leg ze in een vuurvaste kom boven een pan stomend water en roer tot de chocolade smelt. Splits 5 eieren en doe de eiwitten in een grote, schone glazen kom. Laat de chocolade iets afkoelen en roer de eierdooiers er voorzichtig door. Klop de eiwitten met een garde of mixer stijf en roer een eetlepel van het eiwit door het chocolademengsel. Voeg het chocolademengsel aan de resterende eiwitten toe:
Laat het niet te veel volume verliezen. Verdeel het mengsel over 6 bakjes van 1,5 dl. Laat ze 4 uur in de koelkast staan of tot de mousse is opgestijfd. Serveer met room.
Laat het niet te veel volume verliezen. Verdeel het mengsel over 6 bakjes van 1,5 dl. Laat ze 4 uur in de koelkast staan of tot de mousse is opgestijfd. Serveer met room.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is snel klaar
Ingrediƫnten
175 g chocolade naar keuze
5 eieren
5 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Vuurvaste kom
Pan
Glazen kom
Mixer of garde
Pan
Glazen kom
Mixer of garde
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476727
Homepage ID
2883333
Teller
4
Bron
Het grote boek met desserts
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid