Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de ui en de knoflook.
Voeg na 10 minuten de aardappels toe en laat even meebakken.
Voeg 0,75 liter kippenbouillon toe breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt twintig minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Bak intussen de chorizo uit in een koekenpan.
Stamp de aardappels ín de bouillon fijn met een pureestamper.
Voeg de boerenkool en deplakjes chorizo inclusief het bakvet toe en laat de soep nog zachtjes koken tot de boerenkool beetgaar is. Ik heb dit plm. 10 tot 15 minuten gedaan, maar let hier op je eigen smaak.
Proef en maak op smaak met veel versgemalen zwarte peper en zo nodig zout.
Schenk in elk bord soep nog een straaltje olijfolie.
Voeg na 10 minuten de aardappels toe en laat even meebakken.
Voeg 0,75 liter kippenbouillon toe breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt twintig minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Bak intussen de chorizo uit in een koekenpan.
Stamp de aardappels ín de bouillon fijn met een pureestamper.
Voeg de boerenkool en deplakjes chorizo inclusief het bakvet toe en laat de soep nog zachtjes koken tot de boerenkool beetgaar is. Ik heb dit plm. 10 tot 15 minuten gedaan, maar let hier op je eigen smaak.
Proef en maak op smaak met veel versgemalen zwarte peper en zo nodig zout.
Schenk in elk bord soep nog een straaltje olijfolie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal).
De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal.
Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak.
De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal.
Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak.
Ingrediënten
2 eetlpels olijfolie;
1 middelgrote ui, gesnipperd;
2 teentjes knoflook, fijngesneden;
500 gram bloemige aardappels, geschild, in stukken;
0,75 liter kippenbouillon van tablet
150 gram chorizo, in kleine plakjes
150 gram gesneden boerenkool
1 middelgrote ui, gesnipperd;
2 teentjes knoflook, fijngesneden;
500 gram bloemige aardappels, geschild, in stukken;
0,75 liter kippenbouillon van tablet
150 gram chorizo, in kleine plakjes
150 gram gesneden boerenkool
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
Leuke tips
https://saudadesdeportugal.nl/caldo-verde-een-gastronomisch-wereldwonder/
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476697
Homepage ID
886977
Teller
13
Bron
Janneke Vreugendhil uit de krant + https://saudadesdeportugal.nl/caldo-verde-een-gastronomisch-wereldwonder/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid