Bereidingswijze
1. Breng het lente bokbier tegen de kook aan, voeg de rozijnen toe. draai het vuur uit en laat minimaal 10 minuten wellen.
2. Snijd de tomaten kruiselings in de bodem in, dompel ze 30 seconden in kokend water.
3. Koel ze direct in koud water.
4. Trek er met een mesje de velletjes af.
5. Snijd 7 tomaten in tweeën en lepel de zaden eruit en verwijder de hartjes.
6. Snijd de overige 8 tomaten in brunoise en zorg dat ook hier geen zaden en hartjes tussen de stukjes tomaat blijven zitten.
7. Laat 85 gram suiker rustig smelten en wacht tot het een lichte karamel is.
8. Voeg al roerende de brunoise van tomaten toe.
9. Zeef de gewelde rozijnen voeg ze toe aan de gecarameliseerde tomaten ( gooi het bier weg )
10. Smeer een taartvorm in met olijfolie
11. Leg de 14 halve tomaten met de open kant naar boven in de vorm
12. Strooi het restant van de suiker over de tomaten
13. Vul de halve tomaten met de gecarameliseerde tomaten
14. Rasp hier citroen overheen
15. Dek de taartvorm af met bladerdeeg
16. Snijd netjes bij en prik er gaatjes in met een vork.
17. Bak de tarte tatin in 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 C.
18. Laat de tarte tatin 10 minuten afkoelen, snijd met een mesje de zijkant van de tarte titan los van de glazen schaal en draai om op een snijplank.
Parmezaankoekje
Rasp de Parmezaanse kaas.
Plaats een steker van 8 cm op een bakplaat en strooi hier de geraspte kaas in, zodat je ronde koekjes krijgt.
Bak in 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 180 C.
Laat afkoelen
Presentatie:
Snijd de taart in punten en serveer met een Parmezaan koekje.
2. Snijd de tomaten kruiselings in de bodem in, dompel ze 30 seconden in kokend water.
3. Koel ze direct in koud water.
4. Trek er met een mesje de velletjes af.
5. Snijd 7 tomaten in tweeën en lepel de zaden eruit en verwijder de hartjes.
6. Snijd de overige 8 tomaten in brunoise en zorg dat ook hier geen zaden en hartjes tussen de stukjes tomaat blijven zitten.
7. Laat 85 gram suiker rustig smelten en wacht tot het een lichte karamel is.
8. Voeg al roerende de brunoise van tomaten toe.
9. Zeef de gewelde rozijnen voeg ze toe aan de gecarameliseerde tomaten ( gooi het bier weg )
10. Smeer een taartvorm in met olijfolie
11. Leg de 14 halve tomaten met de open kant naar boven in de vorm
12. Strooi het restant van de suiker over de tomaten
13. Vul de halve tomaten met de gecarameliseerde tomaten
14. Rasp hier citroen overheen
15. Dek de taartvorm af met bladerdeeg
16. Snijd netjes bij en prik er gaatjes in met een vork.
17. Bak de tarte tatin in 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 C.
18. Laat de tarte tatin 10 minuten afkoelen, snijd met een mesje de zijkant van de tarte titan los van de glazen schaal en draai om op een snijplank.
Parmezaankoekje
Rasp de Parmezaanse kaas.
Plaats een steker van 8 cm op een bakplaat en strooi hier de geraspte kaas in, zodat je ronde koekjes krijgt.
Bak in 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 180 C.
Laat afkoelen
Presentatie:
Snijd de taart in punten en serveer met een Parmezaan koekje.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij hayley Anne 11/05/2018
Ingrediënten
70 gram lentebok ( Brand bier )
40 gram rozijnen
15 stuks roma tomaten
100 gram suiker
1 vel bladerdeeg 30 x 30
1 citroen
olijfolie
200 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Provenciaalse kruiden
40 gram rozijnen
15 stuks roma tomaten
100 gram suiker
1 vel bladerdeeg 30 x 30
1 citroen
olijfolie
200 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Provenciaalse kruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
3 steelpannen
4 liter pan
mengkom
glazentaartvorm
rasp
vork
steekring
bakplaat
spuitzak
staafmixer
4 liter pan
mengkom
glazentaartvorm
rasp
vork
steekring
bakplaat
spuitzak
staafmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1476669
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
de Kookfabriek
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid