Bereidingswijze
1 Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in stukken. Maak de venkel schoon en snij 'm in reepjes (hou het groen apart).
2 Fruit de ui glazig in wat olie. Voeg de wortelen, venkel en aardappelen toe en fruit ze even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes sudderen.
3 Mix de soep fijn en roer er 200 ml room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.
4 Verdeel de soep over kommetjes of borden. Schenk er wat room op of geef er een draai van de pepermolen over. Werk af met het venkelgroen.
2 Fruit de ui glazig in wat olie. Voeg de wortelen, venkel en aardappelen toe en fruit ze even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes sudderen.
3 Mix de soep fijn en roer er 200 ml room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.
4 Verdeel de soep over kommetjes of borden. Schenk er wat room op of geef er een draai van de pepermolen over. Werk af met het venkelgroen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub 15 januari 2016
Ingrediƫnten
1 venkelknol
4 winterwortelen (dikke)
1 ui
2 aardappelen
1 liter groentebouillon
250 ml room
zonnebloemolie
peper
zout
4 winterwortelen (dikke)
1 ui
2 aardappelen
1 liter groentebouillon
250 ml room
zonnebloemolie
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476659
Homepage ID
1949664
Teller
33
Bron
Libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid