Bereidingswijze
Bekleed de bodem en rand van de springvorm met plasticfolie.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de boter. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de springvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.
Klop de slagroom door de yoghurt in een kom. Roer het sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de springvorm afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Serveer de cheesecake op een schaal. Besprenkel de cheesecake met de honing en bestrooi deze met de pistachenootjes.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de boter. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de springvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.
Klop de slagroom door de yoghurt in een kom. Roer het sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de springvorm afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Serveer de cheesecake op een schaal. Besprenkel de cheesecake met de honing en bestrooi deze met de pistachenootjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij KB zomer 2010
Ingrediënten
200 g koekjes digestive
75 g boter gesmolten
4 gelatineblaadjes wit
1 biosinaasappel* rasp en sap van 1
120 g kristalsuiker fijn
600 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt dikke
2 el oranjebloesemwater**
4 el honing vloeibaar
3 el pistachenoten ongezouten, grof gehakt
75 g boter gesmolten
4 gelatineblaadjes wit
1 biosinaasappel* rasp en sap van 1
120 g kristalsuiker fijn
600 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt dikke
2 el oranjebloesemwater**
4 el honing vloeibaar
3 el pistachenoten ongezouten, grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 22 cm Ø, ingevet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476655
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
Delicious
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid