Bereidingswijze
Was de sla en haal 8 mooie blaadjes van de krop sla los en leg deze op een bord. Snijd het bovenste topje en onderste gedeelte van de sinaasappel af en zet hem stevig op een snijplank. Snijd met een scherp met van boven naar beneden de schil en het witte velletje er van af. Houd de sinaasappel boven een kommetje en snijd met het mes langs de binnenste vliesjes de partjes er uit.Vang het sap van de sinaasappel op in het kommetje en meng deze met de munt een beetje zwarte peper. Halveer de sinaasappelpartjes en snijd de komkommer en feta in blokjes. Meng de sinaasappelpartjes, komkommer, feta en granaatappelpitten en voeg de dressing van sinaasappelsap toe. Rooster het amandelschaafsel kort in een pannetje. Schep het mengsel in de blaadjes sla en verdeel de geroosterde amandelen er over. Het binnenste gedeelte van de kropjes sla kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken voor een salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Hayley Anne 05 juli 2019
Ingrediënten
1 kleine krop romeinse sla (little gem)
1/3 komkommer
1 sinaasappel
60 gr granaataapelpitten
2 eetl geschaafde amandel
100 gr feta
½ theel gedroogde munt
zwarte peper
1/3 komkommer
1 sinaasappel
60 gr granaataapelpitten
2 eetl geschaafde amandel
100 gr feta
½ theel gedroogde munt
zwarte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1476639
Homepage ID
1949664
Teller
5
Bron
leuke recepten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid