Bereidingswijze
Snijd de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 3 uur gaar.
Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.
Feedback
Variatietip:
In plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm.
Variatietip:
Met appelstroop en appeltjes: Voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.
Variatietip:
Met tomaat en sambal: Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.
Combinatietip:
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 3 uur gaar.
Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.
Feedback
Variatietip:
In plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm.
Variatietip:
Met appelstroop en appeltjes: Voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.
Variatietip:
Met tomaat en sambal: Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.
Combinatietip:
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Lida 11 januari 2019
Ingrediƫnten
5 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
600 g runder hachee iers
2 el tarwebloem
500 ml water
1 runderbouillontablet
2 el azijn
1 tl kristalsuiker
2 gedroogde laurierblaadjes
4 kruidnagels
50 g ongezouten roomboter
600 g runder hachee iers
2 el tarwebloem
500 ml water
1 runderbouillontablet
2 el azijn
1 tl kristalsuiker
2 gedroogde laurierblaadjes
4 kruidnagels
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Leuke tips
3 uur wachten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476637
Homepage ID
1949664
Teller
13
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid