Bereidingswijze
1 Was de bloemkoolroosjes. Verhit de boter in een pan en bak de bloemkool en het sjalotje hierin enkele minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 7 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
2 Snijd ondertussen het brood in 4 repen en bak deze in de olie aan beide kanten goudbruin. De broodreepjes aan een kant met de knoflookteen inwrijven.
3 Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Schenk in kleine kopjes en garneer met een snufje chilipoeder. Steek er een knoflooksoldaatje in en serveer direct.
2 Snijd ondertussen het brood in 4 repen en bak deze in de olie aan beide kanten goudbruin. De broodreepjes aan een kant met de knoflookteen inwrijven.
3 Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Schenk in kleine kopjes en garneer met een snufje chilipoeder. Steek er een knoflooksoldaatje in en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Lida 13 januari 2018
Ingrediƫnten
200 g bloemkoolroosjes
1 el boter
0,5 sjalotje, gesnipperd
200 ml kippenbouillon (van tablet)
1 snee witbrood
1 el olijfolie, om in te bakken
1 teen knoflook, gehalveerd
100 ml slagroom
0,5 tl chilipoeder
1 el boter
0,5 sjalotje, gesnipperd
200 ml kippenbouillon (van tablet)
1 snee witbrood
1 el olijfolie, om in te bakken
1 teen knoflook, gehalveerd
100 ml slagroom
0,5 tl chilipoeder
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476633
Homepage ID
1949664
Teller
9
Bron
amuses cook Collection
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid