Bereidingswijze
Was de zeeduivel en verwijder eventuele graatjes. Verwerk de tapenade en de ansjovisfilets in de keukenmachine tot een pasta. Vul hiermee de ruimte tussen beide zeeduivelfilets en bind de vis weer dicht met keukengaren.
Maak met een scherp mes gleufjes in het visvlees waar je de spekreepjes in steekt. Leg de vis in een ovenschaal.
Pel en snipper de uien en fruit ze in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Schenk 2 eetlepels olijfolie over de vis en verdeel de teentjes knoflook ( losgehaald maar ongepeld ) en de gefruite ui eromheen. Voeg zout ( weinig ), peper, de in stukjes gesneden tomaten en de takjes rozemarijn toe. Schenk de wijn erbij en bak de vis 35 minuten in een op 160 C voorverwarmde oven. Bedruip de vis tussentijds regelmatig met visbouillon.
Maak zodra de vis in de oven staat de groenten schoon en snij de wortels in plakjes, de meiraapjes in vieren en de preien in ringen. Doe de groenten samen met de doperwtjes en laurier in de resterende olijfolie in een pan.
Zet alles onder water, voeg zout en peper toe en laat de groenten 30 minuten sudderen.
Doe de krieltjes in een ovenschaal met wat olie, rozemarijn en knoflook en zit dit bij de vis nog 20 minuten in de oven.
Verwijder de laurier uit de groenten.
Dien de groenten op als bijgerecht bij de zeeduivel.
Maak met een scherp mes gleufjes in het visvlees waar je de spekreepjes in steekt. Leg de vis in een ovenschaal.
Pel en snipper de uien en fruit ze in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Schenk 2 eetlepels olijfolie over de vis en verdeel de teentjes knoflook ( losgehaald maar ongepeld ) en de gefruite ui eromheen. Voeg zout ( weinig ), peper, de in stukjes gesneden tomaten en de takjes rozemarijn toe. Schenk de wijn erbij en bak de vis 35 minuten in een op 160 C voorverwarmde oven. Bedruip de vis tussentijds regelmatig met visbouillon.
Maak zodra de vis in de oven staat de groenten schoon en snij de wortels in plakjes, de meiraapjes in vieren en de preien in ringen. Doe de groenten samen met de doperwtjes en laurier in de resterende olijfolie in een pan.
Zet alles onder water, voeg zout en peper toe en laat de groenten 30 minuten sudderen.
Doe de krieltjes in een ovenschaal met wat olie, rozemarijn en knoflook en zit dit bij de vis nog 20 minuten in de oven.
Verwijder de laurier uit de groenten.
Dien de groenten op als bijgerecht bij de zeeduivel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Hayley Anne 11 mei 2018
Ingrediƫnten
1 kg zeeduivel, met name het staartstuk
150 g zwarte tapenade
8 ansjovisfilets op olie
150 g gerookte spekreepjes
2 uien
5 eetl. olijfolie
2 bollen knoflook
4 tomaten
enkele takjes rozemarijn
100 ml droge witte wijn
visbouillon ( van een blokje)
2 wortels
4-5 meiraapjes
2 preien
750 g doperwten
1 laurierblaadje
zout en peper
krieltjes
150 g zwarte tapenade
8 ansjovisfilets op olie
150 g gerookte spekreepjes
2 uien
5 eetl. olijfolie
2 bollen knoflook
4 tomaten
enkele takjes rozemarijn
100 ml droge witte wijn
visbouillon ( van een blokje)
2 wortels
4-5 meiraapjes
2 preien
750 g doperwten
1 laurierblaadje
zout en peper
krieltjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476631
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
Kookboek van de Provence
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid