Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
2 Fruit de wortelen en prei in boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn. Eventueel kun je wat sausbinder toevoegen.
3 Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie en marjolein. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.
2 Fruit de wortelen en prei in boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn. Eventueel kun je wat sausbinder toevoegen.
3 Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie en marjolein. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Inge 04-08-2017
Ingrediënten
300 g kabeljauwfilet (in blokjes)
250 g zalmfilet (in blokjes)
100 g garnalen
4 wortelen
2 preien (wit)
1 blokje visbouillon
100 ml witte wijn
200 ml room
1 eetl marjolein (vers, gehakt)
1 eetl. peterselie (gehakt)
100 g gruyère (gemalen)
boter
zout
peper
sausbinder (eventueel)
250 g zalmfilet (in blokjes)
100 g garnalen
4 wortelen
2 preien (wit)
1 blokje visbouillon
100 ml witte wijn
200 ml room
1 eetl marjolein (vers, gehakt)
1 eetl. peterselie (gehakt)
100 g gruyère (gemalen)
boter
zout
peper
sausbinder (eventueel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476625
Homepage ID
1949664
Teller
288
Bron
Libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid