Aardbeienstapeltaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/25/2020 - 14:51
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200C. Vet de bakplaat heel dun in met boter en spoel hem daarna met koud water af ( het vocht maakt het bladerdeeg luchtiger ) Snijd de ontdooide bladerdeegplakjes in vierkantjes van 8 x 8 cm.
Leg ze op de bakplaat met wat ruimte ertussen en bak ze in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
Schep ze met een spatel van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, vanillesuiker en eventueel de klopvast en meng er tot slot een scheutje kirsch door.
Snijd de aardbeien in plakjes, 12 aardbeien doormidden snijden en apart houden.
Maak nu torentjes van 4 vierkantjes bladerdeeg waartussen rozetjes slagroom zijn gespoten.
Leg tussen de rozetjes slagroom plakjes aardbei.
Leg boven het laatste bladerdeegvierkantjes drie halve aardbeien en bestuif met poedersuiker
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij KB 25-09-1991
Ingrediƫnten
16 velletjes diepvriesbladerdeeg
1/2 lt slagroom
4 eetl. poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopvast ( eventueel)
een scheutje kirsch
500 gr aardbeien of frambozen
wat poedersuiker
wat boter voor de bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476621
Homepage ID
1949664
Teller
8
Bron
Ariadne
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid