Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de biefstuk om met de knoflook, ketjap, citroensap, zout en peper en laat 20-25 minuten marineren.
Snijd intussen de aardappels in plakken of halveer de krieltjes. Meng de aardappels met de venkel, wortel, courgette, zout, peper en een scheut arachideolie.
Verdeel dit mengsel over een bakplaat en zet circa 25 minuten in de oven. Meng de ingrediënten voor de citroenboter.
Dep de garnalen droog en rijg ze aan spiesjes. Bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olie.
Leg de garnalenspiesjes en biefstukplakjes naast de groenten 8-10 minuten in de oven. Serveer de surf & turf met de citroenboter.
Snijd intussen de aardappels in plakken of halveer de krieltjes. Meng de aardappels met de venkel, wortel, courgette, zout, peper en een scheut arachideolie.
Verdeel dit mengsel over een bakplaat en zet circa 25 minuten in de oven. Meng de ingrediënten voor de citroenboter.
Dep de garnalen droog en rijg ze aan spiesjes. Bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olie.
Leg de garnalenspiesjes en biefstukplakjes naast de groenten 8-10 minuten in de oven. Serveer de surf & turf met de citroenboter.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Inge 12 oktober 2018
Ingrediënten
400 gram biefstuk
1 teentje knoflook, fijngehakt50 milliliter ketjap manis
2 eetlepels citroensap
750 gram rosevalaardappels (met schil, schoongeboend) of
750 gram krieltjes (met schil, schoongeboend)
2 venkelknollen (in halve ringen)
500 gram wortelbolletjes of
500 gram wortels (in stukken, panklaar)
1 courgette (in repen)
3 eetlepels arachideolie
300 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid) of
300 gram cocktailgarnalen
paprikapoeder of
cayennepeper
voor de boter
125 gram boter
2 eetlepels bieslook (gehakt) of
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt50 milliliter ketjap manis
2 eetlepels citroensap
750 gram rosevalaardappels (met schil, schoongeboend) of
750 gram krieltjes (met schil, schoongeboend)
2 venkelknollen (in halve ringen)
500 gram wortelbolletjes of
500 gram wortels (in stukken, panklaar)
1 courgette (in repen)
3 eetlepels arachideolie
300 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid) of
300 gram cocktailgarnalen
paprikapoeder of
cayennepeper
voor de boter
125 gram boter
2 eetlepels bieslook (gehakt) of
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
2 eetlepels citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
8 spiesen of
8 satéprikkers
8 satéprikkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476609
Homepage ID
1949664
Teller
6
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid