Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij 12 oktober 2018
Ingrediënten
1 kg knolselderij
7 el traditionele olijfolie
485 ml Maggi basis voor soep groente
1 liter kraanwater
400 g kastanjechampignons
30 g pijnboompitten
20 g rucola
125 ml verse slagroom
7 el traditionele olijfolie
485 ml Maggi basis voor soep groente
1 liter kraanwater
400 g kastanjechampignons
30 g pijnboompitten
20 g rucola
125 ml verse slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer met hoge beker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476607
Homepage ID
1949664
Teller
8
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid