Bereidingswijze
Pers 1 citroen uit en maak de sperzieboontjes schoon.
Kook ze met wat zout in 10-20 minuten beetgaar ( hangt af van de dikte ) en giet af.
Verhit in een koekepan 3 eetl. olijfolie en bak hierin 1 geplette teen knoflook ± 2 min. Voeg 4 ansjovisfilets toe, zet het vuur laag en laat de ansjovis in de olie oplossen.
Voeg de sperzieboontjes en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar.
Kook ze met wat zout in 10-20 minuten beetgaar ( hangt af van de dikte ) en giet af.
Verhit in een koekepan 3 eetl. olijfolie en bak hierin 1 geplette teen knoflook ± 2 min. Voeg 4 ansjovisfilets toe, zet het vuur laag en laat de ansjovis in de olie oplossen.
Voeg de sperzieboontjes en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub 06-10-2006 KB
Ingrediënten
600 gr sperziebonen
1 citroen
3 eetl olijfolie
1 geplette knoflook
4 ansjovisfilets
1 citroen
3 eetl olijfolie
1 geplette knoflook
4 ansjovisfilets
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1476585
Homepage ID
1949664
Teller
5
Bron
allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid