Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C. Houd de verse frambozen apart en pureer de ontdooide frambozen met de staafmixer.
Druk de puree boven een kom door een zeef. Vet de soufflebakjes royaal in met de boter ( ook de randen ) en strooi met de suiker. Snijd de achtergehouden frambozen doormidden en beleg hiermee de bodem van de bakjes. Klop in een vetvrije kom de eiwitten bijna stijf, voeg de poedersuiker al kloppend in delen toe en klop het eiwitschuim dan verder tot een dikke massa met stevige pieken. Spatel de frambozenpuree voorzichtig door het eiwitmengsel. Verdeel het mengsel over de soufflebakjes en bak de souffles in ± 7 minuten in de oven.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en server direct.
Druk de puree boven een kom door een zeef. Vet de soufflebakjes royaal in met de boter ( ook de randen ) en strooi met de suiker. Snijd de achtergehouden frambozen doormidden en beleg hiermee de bodem van de bakjes. Klop in een vetvrije kom de eiwitten bijna stijf, voeg de poedersuiker al kloppend in delen toe en klop het eiwitschuim dan verder tot een dikke massa met stevige pieken. Spatel de frambozenpuree voorzichtig door het eiwitmengsel. Verdeel het mengsel over de soufflebakjes en bak de souffles in ± 7 minuten in de oven.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en server direct.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub 06-10-2006 KB
Ingrediënten
350 gram frambozen (bevroren)
18 verse frambozen
30 gram boter
4 eiwitten
100 gram poedersuiker
18 verse frambozen
30 gram boter
4 eiwitten
100 gram poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer, soufflebakjes, mixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476583
Homepage ID
1949664
Teller
266
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid