Bereidingswijze
Voor de Chocolade mousse
Doe de chocolade met de boter in een steelpannetje en laat zachtjes smelten, haal van het vuur en roer even door.
Roer een voor een de eierdooiers erdoor heen.
Doe alles over in een grote kom. Sla de slagroom stijf en het eiwit totdat er pieken ontstaan, voeg de poedersuiker voorzichtig toe.
Voeg de stijf geslagen slagroom toe aan de chocolade, vervolgens het eiwit in 2 gedeeltes toevoegen.
Verdeel over 6 glaasjes en dek af met vershoudfolie.
Zet ongeveer 2 uur in de koelkast.
Chocolade aarde:
Verwarm de oven tot 150 graden.
smelt de boter, doe bakpapier op een ovenplaat.
Mix alle droge ingrediƫnten in een kom, voeg de gesmolten boter toe, mix tot het op aarde lijkt.
Bak voor 10 a 15 minuten.
Laat afkoelen en verdeel over de 6 glaasjes.
Doe er een paar eetbare viooltjes in.
Doe de chocolade met de boter in een steelpannetje en laat zachtjes smelten, haal van het vuur en roer even door.
Roer een voor een de eierdooiers erdoor heen.
Doe alles over in een grote kom. Sla de slagroom stijf en het eiwit totdat er pieken ontstaan, voeg de poedersuiker voorzichtig toe.
Voeg de stijf geslagen slagroom toe aan de chocolade, vervolgens het eiwit in 2 gedeeltes toevoegen.
Verdeel over 6 glaasjes en dek af met vershoudfolie.
Zet ongeveer 2 uur in de koelkast.
Chocolade aarde:
Verwarm de oven tot 150 graden.
smelt de boter, doe bakpapier op een ovenplaat.
Mix alle droge ingrediƫnten in een kom, voeg de gesmolten boter toe, mix tot het op aarde lijkt.
Bak voor 10 a 15 minuten.
Laat afkoelen en verdeel over de 6 glaasjes.
Doe er een paar eetbare viooltjes in.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Hayley Anne 11 mei 2018
Ingrediƫnten
Voor de Mousse
300 gram donkere chocolade ( fijngehakt )
50 gram ongezouten boter
3 eieren gesplitst
55 gram poedersuiker
300 ml opgeklopte slagroom
Voor de chocolade aarde
125 gram poedersuiker
125 gram amandel kruimels
75 gram bloem
50 gram chocolade poeder
60 gram ongezouten boter
300 gram donkere chocolade ( fijngehakt )
50 gram ongezouten boter
3 eieren gesplitst
55 gram poedersuiker
300 ml opgeklopte slagroom
Voor de chocolade aarde
125 gram poedersuiker
125 gram amandel kruimels
75 gram bloem
50 gram chocolade poeder
60 gram ongezouten boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476569
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
Internet
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid