Bereidingswijze
Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in stukjes.
Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken.
Mix de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Rasp de Parmezaanse kaas erover.
Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken.
Mix de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Rasp de Parmezaanse kaas erover.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Hayley Anne 05 juli 2019
Ingrediënten
3 venkelknollen
1 ui, gesnipperd
olijfolie
½ koffielepel gemalen komijn
2 aardappelen, in blokjes
1 liter groentebouillon of water
100 ml room
50 g Parmezaanse kaas
1 ui, gesnipperd
olijfolie
½ koffielepel gemalen komijn
2 aardappelen, in blokjes
1 liter groentebouillon of water
100 ml room
50 g Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476565
Homepage ID
1949664
Teller
9
Bron
okokorecepten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid