Bereidingswijze
Leg 6 gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Hak de koekjes fijn met een keukenrobot. Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg toe aan de verpulverde koekjes. Leg een bakpapier op de bodem van je springvorm en stort hierop het koekjesmengsel. Druk met de achterkant van een lepel aan tot een gelijkmatige bodem.
2 Klop de room tot half-stijve pieken. Meng de roomkaas met citroensap en zeste tot een homogene massa. Voeg het vanille-extract en de opgeklopte room toe.
3 Giet het water in een kleine steelpan en warm op tot net onder het kookpunt. Los hierin 4 geweekte gelatineblaadjes op. Voeg het gelatinemengsel nu bij het roomkaasmengsel. Giet het mengsel uit over de koekjesbodem en zet in de koelkast.
4 Warm in een kleine steelpan de honing op met water en lavendel. Laat even trekken en zeef de siroop. Verwarm opnieuw en los nog 2 gelatineblaadjes op in de siroop. Laat zachtjes afkoelen. Gebruik de achterkant van een lepel om de jelly geleidelijk over de cheesecake te draperen.
5 Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en versier met lavendelbloemetjes.
2 Klop de room tot half-stijve pieken. Meng de roomkaas met citroensap en zeste tot een homogene massa. Voeg het vanille-extract en de opgeklopte room toe.
3 Giet het water in een kleine steelpan en warm op tot net onder het kookpunt. Los hierin 4 geweekte gelatineblaadjes op. Voeg het gelatinemengsel nu bij het roomkaasmengsel. Giet het mengsel uit over de koekjesbodem en zet in de koelkast.
4 Warm in een kleine steelpan de honing op met water en lavendel. Laat even trekken en zeef de siroop. Verwarm opnieuw en los nog 2 gelatineblaadjes op in de siroop. Laat zachtjes afkoelen. Gebruik de achterkant van een lepel om de jelly geleidelijk over de cheesecake te draperen.
5 Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en versier met lavendelbloemetjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Hayley Anne 05 juli 2019
Ingrediƫnten
Voor de bodem
175 gram koekjes ( lange vingers )
75 gram boter
Voor de kaasvulling
250 gram roomkaas (vb. Philadelphia)
200 ml room (40% vetgehalte)
1 citroen (onbehandeld, sap en zeste ervan)
100 gram suiker
vanille-extract
4 gelatine blaadjes
100 ml water
Voor de jelly van lavendel
2 koffielepeltjes gedroogde lavendelbloem
100 ml water
75 gram honing
2 gelatine blaadjes
voedingskleurstof (paarse, optioneel)
175 gram koekjes ( lange vingers )
75 gram boter
Voor de kaasvulling
250 gram roomkaas (vb. Philadelphia)
200 ml room (40% vetgehalte)
1 citroen (onbehandeld, sap en zeste ervan)
100 gram suiker
vanille-extract
4 gelatine blaadjes
100 ml water
Voor de jelly van lavendel
2 koffielepeltjes gedroogde lavendelbloem
100 ml water
75 gram honing
2 gelatine blaadjes
voedingskleurstof (paarse, optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm 24 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476563
Homepage ID
1949664
Teller
234
Bron
Libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid