Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen gaar en doe ze door de roerzeef. Vermeng ze met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2 Rooster de helft van de amandelschilfers. Vermeng ze met de puree en vorm er bolronde kroketjes van.
3 Klop het eiwit los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.
4 Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C.
2 Rooster de helft van de amandelschilfers. Vermeng ze met de puree en vorm er bolronde kroketjes van.
3 Klop het eiwit los met een snuifje zout. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.
4 Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
31-03-2017 Eetclub bij KB
Ingrediënten
400 g aardappelen
bloem
40 g paneermeel
60 g amandelschilfers
2 eieren (gesplits)
50 g boter
maïsolie
nootmuskaat
peper
zout
bloem
40 g paneermeel
60 g amandelschilfers
2 eieren (gesplits)
50 g boter
maïsolie
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1476529
Homepage ID
1949664
Teller
1
Bron
Libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid