Ge­bak­ken rijst met oos­ter­se gar­na­len

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/21/2020 - 20:27
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.
Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.
Afbeelding
Ge­bak­ken rijst met oos­ter­se gar­na­len
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub 11 oktober 2019 bij Inge
Ingrediënten
300 g witte rijst (zak 1 kg)
3 el traditionele olijfolie
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
1 ui
200 g verse wokgarnalen met knoflook
1 komkommer
150 ml lemongrass chili
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476513
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid