Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.
Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.
Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub 11 oktober 2019 bij Inge
Ingrediënten
300 g witte rijst (zak 1 kg)
3 el traditionele olijfolie
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
1 ui
200 g verse wokgarnalen met knoflook
1 komkommer
150 ml lemongrass chili
3 el traditionele olijfolie
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
1 ui
200 g verse wokgarnalen met knoflook
1 komkommer
150 ml lemongrass chili
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476513
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid