Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de coquilles schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.
Overgiet de zeekraal met kokend water, laat dit goed uitlekken.
Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor.
Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover. Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen.
Roer in een kommetje de slagroom los met het kerriepoeder, de Parmezaanse kaas en het bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.
Maak de coquilles schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.
Overgiet de zeekraal met kokend water, laat dit goed uitlekken.
Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor.
Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover. Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen.
Roer in een kommetje de slagroom los met het kerriepoeder, de Parmezaanse kaas en het bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Lida 11 januari 2019
Ingrediënten
4 coquilles in de schelp
50 g zeekraal
1 sneetje oud witbrood
1 eetlepel olijfolie
6 kerstomaatjes, gehalveerd
4 eetlepels slagroom
1 theelepel milde kerriepoeder
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngeknipt bieslook
50 g zeekraal
1 sneetje oud witbrood
1 eetlepel olijfolie
6 kerstomaatjes, gehalveerd
4 eetlepels slagroom
1 theelepel milde kerriepoeder
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngeknipt bieslook
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1476467
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
okokorecepten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid