Bereidingswijze
Voeg de melk, room, kaneelstokjes, de kruiden en de suiker, samen in een steelpannetje. Breng het geheel langzaam tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en laat het nog ongeveer een uur trekken.
Ga na een klein uur verder. Laat de gelatine blaadjes nu 5 minuten weken in koud water. Verwarm de room nogmaals kort, zodat deze warm genoeg is om de gelatine in op te lossen. Knijp de blaadjes gelatine eerst goed uit, voordat je ze aan de room toevoegt. Blijf goed roeren totdat alle blaadjes zijn opgelost. Voeg tot slot ook de amaretto toe en vis de kaneelstokjes eruit.
Giet de panna cotta over in 4 tot 6 glazen of bakjes en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Het liefst de hele nacht. Serveer met wat verkruimelde bitterkoekjes of een beetje slagroom.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub Lida 11 januari 2019
Ingrediƫnten
500 ml slagroom
125 ml melk
2 kaneelstokjes
1/2 tl kaneel
1/4 tl kardemom
1/4 tl kruidnagel
40 gr suiker
3 blaadjes gelatine
2 eetlepels amaretto
evt. bitterkoekjes ter garnering
125 ml melk
2 kaneelstokjes
1/2 tl kaneel
1/4 tl kardemom
1/4 tl kruidnagel
40 gr suiker
3 blaadjes gelatine
2 eetlepels amaretto
evt. bitterkoekjes ter garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
. + 1 uur wachten + 4 uur in de koelkast
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476465
Homepage ID
1949664
Teller
1344
Bron
lekker simpel
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid