Hoorntjes met zalmmousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/20/2020 - 09:52
Bereidingswijze

Bevochtig de filodeegvellen en steek er rondjes uit van ongeveer 6 tot 8 cm. Dat kan met een serveerring, of een glas. Smelt de roomboter in een pannetje en bestrijk er de filodeegrondjes en de hoornvormpjes mee. Rol het filodeeg over een vormpje. Zet de hoornvormpjes recht op een bakplaat en zet 3 tot 5 minuten onderin de oven op een temperatuur van 180 °C.

Vul een glaasje met zwarte sesamzaad. Daar kan je de gevulde hoorntjes in serveren.

Mix de gerookte zalm, de mascarpone, de platte peterselie en wat zwarte peper en zout in een blender tot een fijne massa.

Giet de zalmmousse in een spuitzak en vul er de hoorntjes mee.
Snijd nog de resterende gerookte zalm in kleine dobbelsteentjes en garneer de hoorntjes ermee. Smakelijk!
Afbeelding
Hoorntjes met zalmmousse
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
16 maart 2018 bij Kb
Ingrediënten
4 plakjes filodeeg (uit de diepvries-ontdooid)
20 g roomboter
75 g gerookte zalm
75 g mascarpone
Enkele takjes platte peterselie (bladpeterselie)
Snufje zwarte peper
Snufje zout
10 g gerookte zalm (als garnering)
250 g zwarte sesamzaadjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1476449
Homepage ID
1949664
Teller
3
Bron
internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid