Bereidingswijze
Stoof de sjalot enkele minuten in een klontje boter en doe de blokjes appel erbij. Schil de appels niet. De meeste smaak zit in de schil!
Voeg het citroengras, de koriander, tomaten en curry toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de kippenbouillon erbij zodat alles net onder staat en laat 20 minuten sudderen.
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid de scampi's met peper en bak op een hoog vuur in een scheutje sesamolie. Voeg op het einde nog een klein klontje boter toe voor de smaak en werk de scampi's af met een beetje bieslook.
Blender de gestoofde appeltjes samen met de kokosmelk, room en een klontje boter en zeef de saus.
Afwerking
Verdeel de scampi's over de borden, schep de saus ernaast en werk af met een takje koriander en dille.
Voeg het citroengras, de koriander, tomaten en curry toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de kippenbouillon erbij zodat alles net onder staat en laat 20 minuten sudderen.
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid de scampi's met peper en bak op een hoog vuur in een scheutje sesamolie. Voeg op het einde nog een klein klontje boter toe voor de smaak en werk de scampi's af met een beetje bieslook.
Blender de gestoofde appeltjes samen met de kokosmelk, room en een klontje boter en zeef de saus.
Afwerking
Verdeel de scampi's over de borden, schep de saus ernaast en werk af met een takje koriander en dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Lida 13 januari 2018
Ingrediënten
16 scampi's
1 sjalot, fijngesnipperd
3 klontjes goeie boter
1 Granny Smith appel, in blokjes
1 Jonagold appel, in blokjes
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 klein handje verse koriander
8 kerstomaatjes, gehalveerd
3 mespuntjes kerriepoeder
400 ml kippenbouillon
2 el sesamolie
1 el bieslook, fijngesnipperd
1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)
250 ml volle room
Versgemalen peper – zout
Voor de afwerking:
Dille / koriander
1 sjalot, fijngesnipperd
3 klontjes goeie boter
1 Granny Smith appel, in blokjes
1 Jonagold appel, in blokjes
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 klein handje verse koriander
8 kerstomaatjes, gehalveerd
3 mespuntjes kerriepoeder
400 ml kippenbouillon
2 el sesamolie
1 el bieslook, fijngesnipperd
1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)
250 ml volle room
Versgemalen peper – zout
Voor de afwerking:
Dille / koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1476433
Homepage ID
1949664
Teller
5
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid