Siciliaanse kwarktaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/19/2020 - 19:45
Bereidingswijze
Steek met behulp van een schaal (ø 20 cm) een cirkel uit de taartbodem. Bekleed de schaal vervolgens met huishoudfolie. Halveer de meloen, verwijder de zaadlijst en haal er met een bolletjessteker kleine bolletjes uit. Was de bosbessen en dep ze droog. Halveer het vanillestokje in de lengte en haal het vanillemerg eruit. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Klop de room stijf.
Meng de kwark/plattekaas, ricotta, room, citroenschil en vanillemerg. Roer het gelatinepoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking erdoor. Roer de suiker erdoor. Meng met de meloenbolletjes en bosbessen. Schenk de room in de schaal. Besprenkel de taartbodem lichtjes met het citroensap en leg hem met de besprenkelde zijde op de room.
Zet de kwarktaart een nacht in de koelkast. Stort de kwarktaart op een bord en bestrooi hem met pistachenootjes. Eventueel serveren met meloenbolletjes en bosbessen.
Afbeelding
Siciliaanse kwarktaart
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
19-05-2017 bij Hayley Anne 
Ingrediënten
150 gr Taartbodem van biscuitdeeg
1 halve meloen
100 gram bosbessen
1 vanillestokje
1 citroen
120 ml room
350 gram ricotta
500 gram magere kwark
2 zakjes gelatine
80 gram kristalsuiker
30 gram gehakte pistachenoten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476431
Homepage ID
1949664
Teller
5
Bron
internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid