Bereidingswijze
Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. De randen hoef je niet te bekleden.
We gaan nu de bodem maken. Maak de bastognekoeken met een hakmolen of deegroller fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje en als dit gesmolten is kun je de koekkruimels erbij doen. Roer dit goed totdat het een geheel is.
Vul de bodem van de springvorm met het mengsel en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal goed gelijk verdeeld is en alles goed aangedrukt is. Zet de springvorm in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.
Je hebt 25 a 26 halve bokkenpootjes nodig, dus je halveert 13 bokkenpootjes. Snijd aan 1 kant waar het chocolade zit het kontje eraf. Probeer steeds evenveel eraf te snijden bij alle bokkenpootjes. Als je dit niet doet steken je bokkenpootjes erg uit, want zoveel vulling heb je niet. Je zet ze rechtop in de springvorm met de mooie kant tegen de springvorm aan. Snijd de rest van de bokkenpootjes fijn of verkruimel het.
We gaan nu de vulling maken.
Doe de slagroom, klopfix, vanillesuiker, melk en de kloppudding in de keukenmachine en klop het totdat er een wat dikkere crème ontstaat. Doe de helft van de verkruimelde bokkenpootjes ook bij de crème en roer dit nog even met een spatel er goed doorheen. Wil je de bokkenpootjestaart toch wel liever met advocaat? Doe dan 5 eetlepels door de crème.
Vul de springvorm met de crème en strooi de overgebleven verkruimelde bokkenpootjes over de taart heen. Je taart is klaar! Zet 'm nu in de koelkast om wat op te stijven. Ik heb 'm een nacht in de koelkast gezet, maar het minimale is 2 uur.
Wil je een taart met advocaat? Doe dan 5 eetlepels bij de crème.
We gaan nu de bodem maken. Maak de bastognekoeken met een hakmolen of deegroller fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje en als dit gesmolten is kun je de koekkruimels erbij doen. Roer dit goed totdat het een geheel is.
Vul de bodem van de springvorm met het mengsel en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal goed gelijk verdeeld is en alles goed aangedrukt is. Zet de springvorm in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.
Je hebt 25 a 26 halve bokkenpootjes nodig, dus je halveert 13 bokkenpootjes. Snijd aan 1 kant waar het chocolade zit het kontje eraf. Probeer steeds evenveel eraf te snijden bij alle bokkenpootjes. Als je dit niet doet steken je bokkenpootjes erg uit, want zoveel vulling heb je niet. Je zet ze rechtop in de springvorm met de mooie kant tegen de springvorm aan. Snijd de rest van de bokkenpootjes fijn of verkruimel het.
We gaan nu de vulling maken.
Doe de slagroom, klopfix, vanillesuiker, melk en de kloppudding in de keukenmachine en klop het totdat er een wat dikkere crème ontstaat. Doe de helft van de verkruimelde bokkenpootjes ook bij de crème en roer dit nog even met een spatel er goed doorheen. Wil je de bokkenpootjestaart toch wel liever met advocaat? Doe dan 5 eetlepels door de crème.
Vul de springvorm met de crème en strooi de overgebleven verkruimelde bokkenpootjes over de taart heen. Je taart is klaar! Zet 'm nu in de koelkast om wat op te stijven. Ik heb 'm een nacht in de koelkast gezet, maar het minimale is 2 uur.
Wil je een taart met advocaat? Doe dan 5 eetlepels bij de crème.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Lida 11 januari 2020
Ingrediënten
-2 pakken bokkenpootjes
-1 pak bastognekoeken (merk naar keuze)
-500 ml slagroom
- 100 gr roomboter
- 3 zakjes klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje kloppudding vanille Dr. Oetker
- 200 ml melk
- optioneel: 5 eetl advocaat
-1 pak bastognekoeken (merk naar keuze)
-500 ml slagroom
- 100 gr roomboter
- 3 zakjes klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje kloppudding vanille Dr. Oetker
- 200 ml melk
- optioneel: 5 eetl advocaat
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 25 cm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1476379
Homepage ID
1949664
Teller
2
Bron
buuf-buuf
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid