Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150 C. Leg de bacon op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 15 min. droog en krokant. Dep het spek droog met keukenpapier. Maal het spek fijn in een keukenmachine.
Doe ruim water in een pan en breng aan de kook.
Spoel ondertussen de zeekraal af met koud water en dep hem droog met een schone theedoek. Verwijder de harde steeltjes en blancheer de zeekraal zo'n 30 tot 60 seconden in het kokende water. Voeg in de laatste 5 tot 10 seconden de taugé toe. Giet alles daarna af en zet even weg.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Schep het vruchtvlees om met het citroensap, de zure room, een scheut olijfolie en een snuf peper en zout. Pureer tot een crème met een staafmixer, of prak het heel fijn met een vork.
Dep de coquilles goed droog, bestrijk ze met olie en grill ze in een grillpan in 1 tot 2 minuten gaar. Keer ze halverwege om.
Verdeel de avocadocrème over twee bordjes (hier kun je een kookring voor gebruiken) en verdeel de zeekraal en de taugé erover. Leg de Sint-Jakobsschelpen er vervolgens op. Verkruimel de bacon en strooi dit er overheen.
Doe ruim water in een pan en breng aan de kook.
Spoel ondertussen de zeekraal af met koud water en dep hem droog met een schone theedoek. Verwijder de harde steeltjes en blancheer de zeekraal zo'n 30 tot 60 seconden in het kokende water. Voeg in de laatste 5 tot 10 seconden de taugé toe. Giet alles daarna af en zet even weg.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Schep het vruchtvlees om met het citroensap, de zure room, een scheut olijfolie en een snuf peper en zout. Pureer tot een crème met een staafmixer, of prak het heel fijn met een vork.
Dep de coquilles goed droog, bestrijk ze met olie en grill ze in een grillpan in 1 tot 2 minuten gaar. Keer ze halverwege om.
Verdeel de avocadocrème over twee bordjes (hier kun je een kookring voor gebruiken) en verdeel de zeekraal en de taugé erover. Leg de Sint-Jakobsschelpen er vervolgens op. Verkruimel de bacon en strooi dit er overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub bij Lida 11 januari 2020
Ingrediënten
5 plakjes bacon
50 gram zeekraal
35 gram tauge
1 rijpe avocado
1 eet. zure room
1theel. citroensap
12 Coquilles
50 gram zeekraal
35 gram tauge
1 rijpe avocado
1 eet. zure room
1theel. citroensap
12 Coquilles
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Koekenpan
Koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1476367
Homepage ID
1949664
Teller
14
Bron
Chickslovefood
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid