Bereidingswijze
Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier. Meng 1 eetlepel azijn met 1 el olie en citroenpeper naar smaak. Bestrijk hiermee de vis aan beide kanten en laat de smaak minimaal 10 minuten intrekken. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Meng de spekreepjes in een kom door de rest van de azijn en de olie. Breng de dressing op smaak met peper.
Leg de tonijnsteaks op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rood of rosé. Snijd de tonijnsteaks met een scherp mes in dunne plakken en verdeel deze 'carpaccio' over vier borden. Lepel de spekjesdressing erover en bestrooi met de rucola. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas boven de carpaccio.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eetclub 11 januari 2020 bij Lida
Ingrediënten
500 g tonijnsteak (koelvers)
2 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
citroenpeper (versgemalen (speciaal molentje))
125 g magere spekreepjes
25 g rucola
50 g Parmezaanse kaas (stukje)
2 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
citroenpeper (versgemalen (speciaal molentje))
125 g magere spekreepjes
25 g rucola
50 g Parmezaanse kaas (stukje)
Hulpmiddelen & keukengerei
grill
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1476365
Homepage ID
1949664
Teller
2
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid