COURGETTELASAGNE MET KIPPENGEHAKT

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/31/2019 - 04:10
Bereidingswijze
-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
-Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven.
-Trek ondertussen met een dunschiller lange slierten van de courgette. Snij het middenste deel in blokjes. Voeg toe aan de ui, samen met de knoflook en wortel. Laat 3 minuten stoven.
-Voeg het gehakt toe en de Italiaanse kruiden. Roerbak tot het gehakt gebakken is.
-Voeg de tomatenpassata toe, roer goed om, kruid met peper en zout en laat 5-10 minuten pruttelen.

-Verwarm de oven voor op 200 C.

-Breng de melk aan de kook in een steelpannetje. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Voeg het maïszetmeel toe zodra de melk warm is en meng goed tot de melk begint in de dikken. Haal van het vuur en roer er de helft van de gratinkaas door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer tot de kaas is opgelost.
-Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de rest van de olijfolie.
-Beleg met plakjes courgette.
-Schep daarop wat van de tomatensaus en wat van de kaassaus.
- Leg er opnieuw plakjes op en herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
-Eindig met plakjes courgette, dan kaassaus en overstrooi met de rest van de gratinkaas.
-Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, dan nog 3 minuten onder de grill en serveer.
Afbeelding
COURGETTELASAGNE MET KIPPENGEHAKT
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na de zware feestmaaltijden, starten we het nieuwe jaar met een lichte originele koolhydraatarme lasagne, met plakjes courgette in plaats van lasagnevellen! Hoe goed is dat? Daarbij komt een gemakkelijke kippenbolognaise en een lichte kaassaus. Het resultaat is een overheerlijke lichte lasagne mét heerlijk kaaskorstje!
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 wortelen
1½ courgette
300 g kippengehakt
2 tl Italiaanse kruiden
500 ml tomatenpassata
60 g gratinkaas
2 el olijfolie
200 ml melk
1 el maïszetmeel
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1475997
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
15 gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid