Konijnenragout op zijn Italiaans

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/23/2019 - 00:57
Bereidingswijze
- Konijnenbouten rondom aanbraden in hete olijfolie en uit de pan halen.
- Dan de spekblokjes, gesnipperde ui en knoflook in dezelfde pan (zonder toevoeging van olie) en deze een beetje roerbakken.
- Voeg dan de laurier, oregano, rozemarijn en venkel toe en schep dit alles goed door elkaar. Laat het enkele minuutjes stoven.
- Doe er daarna de tomaten, wijn en balsamico azijn bij en plet de tomaten een beetje met een vork.
- Breng het geheel aan de kook en doe de konijnenbouten weer terug in de pan.
- Laat het geheel ongeveer 1 ½ uur zachtjes stoven totdat het vlees van de botten valt. (Pas op dat het niet aanbrand en voeg indien nodig een beetje water toe).
- Haal de bouten uit de pan en pluk het vlees eraf, dat doe je vervolgens weer terug in de pan.
- Voeg de olijven toe, schep alles door elkaar en laat het goed doorwarmen.
- Serveer het in een schaal (of gewoon in de pan) en strooi er wat fijngeknipte peterselie overheen.
Afbeelding
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Konijnenragout op zijn Italiaans
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik was pas een paar dagen in Rome en daar zag ik ragout van konijn  op de kaart staan. Omdat je in een paar dagen helaas niet alles kunt uitproberen is deze toen dus jammer genoeg niet aan bod gekomen.
Thuis gekomen bedacht ik dat ik het natuurlijk ook zelf zou kunnen maken en met een kruising van een aantal recepten met daaraan mijn eigen toevoegingen is deze konijnstoof uit de bus gekomen ;) :) :P
Lekker met pasta (zoals het in Rome op de kaart stond) maar natuurlijk ook met een aardappelgerecht en een salade of andere groente.
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten (+/- 1 kilo)
- 250 gram spekblokjes (bijvoorbeeld Pancetta)
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- laurier
- rozemarijn
- oregano
- 1 tl venkelpoeder (of zaad)
- 250 ml droge witte wijn
- flinke scheut balsamico azijn
- 250 gram groene olijven
- olijfolie
- pezo
- peterselie om mee te garneren
Leuke tips
Lekker met pasta of met een aardappelgerecht en salade of andere groenten.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475853
Homepage ID
2066044
Teller
966
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid