Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg in een middelgrote mengkom amandelmeel, psylliumvezelsl, bakpoeder, zoetstof en zout toe. Mix alles door elkaar.
Voeg eiwitten, azijn en kokend water toe en begin te roeren. Het mengsel lijkt in het begin te waterig, maar blijf ongeveer 3 minuten mengen. De psylliumvezels absorberen het water en het deeg wordt dik.
Verdeel het deeg in 6 porties. Je kan ze het best maken met behulp van een ijsschep. Leg deze bollen op een bakplaat met papier. Ze hoeven niet perfect te zijn. Top met sesamzaadjes, als je dit lekker vindt.
Bak 50 minuten tot 1 uur. Test of ze klaar zijn na 50 minuten. Laat het brood nog 10 minuten in de oven als het aan de natte kant lijkt.
Laat het brood afkoelen en bewaar het tot 5 dagen in de koelkast of tot 3 maanden ingevroren.
Voeg in een middelgrote mengkom amandelmeel, psylliumvezelsl, bakpoeder, zoetstof en zout toe. Mix alles door elkaar.
Voeg eiwitten, azijn en kokend water toe en begin te roeren. Het mengsel lijkt in het begin te waterig, maar blijf ongeveer 3 minuten mengen. De psylliumvezels absorberen het water en het deeg wordt dik.
Verdeel het deeg in 6 porties. Je kan ze het best maken met behulp van een ijsschep. Leg deze bollen op een bakplaat met papier. Ze hoeven niet perfect te zijn. Top met sesamzaadjes, als je dit lekker vindt.
Bak 50 minuten tot 1 uur. Test of ze klaar zijn na 50 minuten. Laat het brood nog 10 minuten in de oven als het aan de natte kant lijkt.
Laat het brood afkoelen en bewaar het tot 5 dagen in de koelkast of tot 3 maanden ingevroren.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze broodjes zijn zo klaar en je kunt ze beleggen met al je favoriete dingen, kaas, vis, vlees, pindakaas....hanmburger
Ingrediƫnten
130 gram amandelmeel
5 el psylliumvezels
1 el Zoetstof
1 tl bakpoeder
3/4 tl zeezout
3 eiwitten
1 tl witte wijnazijn
240 ml kokend water
sesamzaadjes
5 el psylliumvezels
1 el Zoetstof
1 tl bakpoeder
3/4 tl zeezout
3 eiwitten
1 tl witte wijnazijn
240 ml kokend water
sesamzaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, oven
Leuke tips
Je kunt er natuurlijk ook italiaanse kruiden aan toe voegen of wat geraspte kaas erover strooien.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1475845
Homepage ID
18350
Teller
19
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid