Bereidingswijze
- Fruit de gesnipperde ui in een beetje olie tot glazig.
- Schep de rijst erdoor en bak dit tot de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de wijn toe en schep de bouillon er in gedeeltes bij, blijf regelmatig goed doorroeren. (15-20 minuten) Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
- Voeg dan de erwten en de (doormidden gesneden) tomaatjes toe. En schep alles door elkaar en laat het goed meewarmen. Door de warmte van de rijst garen de erwtjes en tomaatjes voldoende.
- Voeg op het laatst de boter en geraspte Parmezaan toe en schep alles door elkaar.
- Ondertussen wok je in een andere pan in een beetje olie de gehakte knoflook, fijngesneden, paprika's, en garnalen. Voeg hieraan pezo en paprikapoeder toe.
- Schep de risotto op borden en verdeel het garnalen/paprika mengsel eroverheen.
- Garneer met wat fijngeknipte basilicum en een beetje geraspte Parmezaan.
- Schep de rijst erdoor en bak dit tot de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de wijn toe en schep de bouillon er in gedeeltes bij, blijf regelmatig goed doorroeren. (15-20 minuten) Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
- Voeg dan de erwten en de (doormidden gesneden) tomaatjes toe. En schep alles door elkaar en laat het goed meewarmen. Door de warmte van de rijst garen de erwtjes en tomaatjes voldoende.
- Voeg op het laatst de boter en geraspte Parmezaan toe en schep alles door elkaar.
- Ondertussen wok je in een andere pan in een beetje olie de gehakte knoflook, fijngesneden, paprika's, en garnalen. Voeg hieraan pezo en paprikapoeder toe.
- Schep de risotto op borden en verdeel het garnalen/paprika mengsel eroverheen.
- Garneer met wat fijngeknipte basilicum en een beetje geraspte Parmezaan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en snel te bereiden en toch iets bijzonder leuks/lekkers op tafel zetten.
Risotto vind ik altijd een beetje feestelijk en restaurant achtig maar het is gewoon erg makkelijk zelf te bereiden.
TIP: Als je garnalen hebt die je zelf nog moet pellen, kun je de schalen ook gebruiken om mee te laten trekken in de bouillon. Zo krijg je NOG meer smaak en gaat er niks verloren ;) :) :P
Risotto vind ik altijd een beetje feestelijk en restaurant achtig maar het is gewoon erg makkelijk zelf te bereiden.
TIP: Als je garnalen hebt die je zelf nog moet pellen, kun je de schalen ook gebruiken om mee te laten trekken in de bouillon. Zo krijg je NOG meer smaak en gaat er niks verloren ;) :) :P
Ingrediƫnten
- 400 gram grote (wok) garnalen
- 300-400 gram risotto rijst
- 1 ui
- 150 ml droge witte wijn
- 1 liter visbouillon van tabletten(eventueel de schalen gebruiken)
- 200 gram (diepvries) erwten
- 200 gram smaak tomaatjes
- 4 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika's
- 2 tl paprikapoeder
- klont boter (50 gram)
- vers geraspte Parmezaanse kaas (50 gram)
- olijfolie
- pezo
- basilicum
- 300-400 gram risotto rijst
- 1 ui
- 150 ml droge witte wijn
- 1 liter visbouillon van tabletten(eventueel de schalen gebruiken)
- 200 gram (diepvries) erwten
- 200 gram smaak tomaatjes
- 4 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika's
- 2 tl paprikapoeder
- klont boter (50 gram)
- vers geraspte Parmezaanse kaas (50 gram)
- olijfolie
- pezo
- basilicum
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475683
Homepage ID
2066044
Teller
2110
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid