Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes bruin.
Bak de gesnipperde uitjes even mee.
Voeg de plakjes champignons toe en bak die ook even mee.
Zet de warmtebron hoog en doe dan de reepjes andijvie beetje bij beetje erbij. Steeds even omscheppen zodat alles goed mengt. Wok de andijvie een paar minuten zodat de andijvie nog lekker knapperig blijft.
Mocht je teveel vocht krijgen doe de andijvie dan even in een zeef of vergiet.
Er moet we wat vocht overblijven omdat de andijvie gestampt wordt met de aardappelen.
Smelt de boursin boven de andijvie en roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Roer het andijviemengsel door de gestampte aardappelen.
Lekker met knapperig gebakken speklapjes.
(Die bak ik in een droge koekenpan heel langzaam bruin – plm. 45 minuten – tot ze lekker bruin en knapperig zijn).
Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes bruin.
Bak de gesnipperde uitjes even mee.
Voeg de plakjes champignons toe en bak die ook even mee.
Zet de warmtebron hoog en doe dan de reepjes andijvie beetje bij beetje erbij. Steeds even omscheppen zodat alles goed mengt. Wok de andijvie een paar minuten zodat de andijvie nog lekker knapperig blijft.
Mocht je teveel vocht krijgen doe de andijvie dan even in een zeef of vergiet.
Er moet we wat vocht overblijven omdat de andijvie gestampt wordt met de aardappelen.
Smelt de boursin boven de andijvie en roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Roer het andijviemengsel door de gestampte aardappelen.
Lekker met knapperig gebakken speklapjes.
(Die bak ik in een droge koekenpan heel langzaam bruin – plm. 45 minuten – tot ze lekker bruin en knapperig zijn).
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit keer geen rauwe andijvie in de stamppot maar andijvie die even gewokt is. Lekker met spekreepjes, gebakken uitjes en champignons. Op smaak gemaakt met roomkaas met kruiden.
Lekker met knapperig gebakken speklapjes (recept ook hieronder).
Lekker met knapperig gebakken speklapjes (recept ook hieronder).
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappelen
Zout, peper, nootmuskaat
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
Plm. 100 gram kastanjechampignons in plakjes
Plm. 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
Stronk andijvie van plm.600 gram, schoongemaakt in smalle reepjes
Zout, peper, nootmuskaat
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
Plm. 100 gram kastanjechampignons in plakjes
Plm. 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
Stronk andijvie van plm.600 gram, schoongemaakt in smalle reepjes
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
wok
aardappelstamper
wok
aardappelstamper
Leuke tips
Lekker met gebakken speklappen of een lekkere gehaktbal.
Je kunt de andijvie ook in een ovenschaal doen. Geraspte kaas erover en gratineren in de oven.
Kun je helemaal van tevoren maken.
Je kunt de andijvie ook in een ovenschaal doen. Geraspte kaas erover en gratineren in de oven.
Kun je helemaal van tevoren maken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475259
Homepage ID
886977
Teller
939
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid