Bereidingswijze
Wrijf de caquelon in met knoflook. Meng de wijn, citroensap, het maismeel en de kazen. Laat op laag vuur alles smelten ( fornuis)
Zet het het fonduestel aan, zet de caquelon erop en voeg al roerend de perenlikeur door het kaasmengsel. Roer goed door.
Snij alle brood en peren in blokjes en het fonduen kan beginnen!
Eet smakelijk
Zet het het fonduestel aan, zet de caquelon erop en voeg al roerend de perenlikeur door het kaasmengsel. Roer goed door.
Snij alle brood en peren in blokjes en het fonduen kan beginnen!
Eet smakelijk
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemaakt in de Jura.. nooit meer zo lekker een fondue gegeten
Ingrediƫnten
2 geschilde knoflooktenen
4 dl Fendant ( Zwitserse witte wijn, uit Vaud)
een beetje citroensap
350 gr gerijpte, geraspte Gruyere
350 gr geraspte Vacherin Fribourgois
200 gr Vacherin Mont d'Or (zonder korst, en in blokjes gesneden)
3 el maismeel
1 glas Zuidam Poire William Likeur
peper uit de molen
een beetje verse nootmuskaat
Stukjes brood / stokbrood
3 geschilde peren, in blokjes gesneden
4 dl Fendant ( Zwitserse witte wijn, uit Vaud)
een beetje citroensap
350 gr gerijpte, geraspte Gruyere
350 gr geraspte Vacherin Fribourgois
200 gr Vacherin Mont d'Or (zonder korst, en in blokjes gesneden)
3 el maismeel
1 glas Zuidam Poire William Likeur
peper uit de molen
een beetje verse nootmuskaat
Stukjes brood / stokbrood
3 geschilde peren, in blokjes gesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
Caquelon
Fonduestel
Fonduestel
Leuke tips
Tip: Eten er kinderen mee?? Vervang de perenlikeur door alcoholvrije Cider
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473681
Homepage ID
1341299
Teller
39
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid