Bereidingswijze
-Stoof de sjalotten en look aan in boter.
-Voeg er de geschilde aardappelen en tijm aan toe, kruid met peper en zout.
-Zet het mengsel ruim onder met kippenbouillon.
-Laat 1/2 uur zachtjes trekken. Mix en haal door een fijne puntzeef.
-Snijd de lappen spek in grote rechthoeken, bak ze aan in boter en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de ganzenlever in zeer dunne plakjes zodat ze opkrullen.
-Breng op smaak met grof zout en zwarte peper.
-Meng olijfolie en platte peterselie met peper en zout.
-Schik in een diep bord en werk af met olijfolie, fleur de sel en blaadjes basilicum.
-Voeg er de geschilde aardappelen en tijm aan toe, kruid met peper en zout.
-Zet het mengsel ruim onder met kippenbouillon.
-Laat 1/2 uur zachtjes trekken. Mix en haal door een fijne puntzeef.
-Snijd de lappen spek in grote rechthoeken, bak ze aan in boter en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de ganzenlever in zeer dunne plakjes zodat ze opkrullen.
-Breng op smaak met grof zout en zwarte peper.
-Meng olijfolie en platte peterselie met peper en zout.
-Schik in een diep bord en werk af met olijfolie, fleur de sel en blaadjes basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke soep die bovendien erg lekker is van smaak
Ingrediënten
3 lappen zacht gekookt spek (5 mm)
100 g ganzenlever
2 kg aardappelen
4 sjalotten
2 teentjes look
boter
tijm
peper en zout
2 l kippenbouillon
zout, zwarte peper van de molen
1 dl olijfolie
100 g platte peterselie
fleur de sel
blaadjes basilicum
100 g ganzenlever
2 kg aardappelen
4 sjalotten
2 teentjes look
boter
tijm
peper en zout
2 l kippenbouillon
zout, zwarte peper van de molen
1 dl olijfolie
100 g platte peterselie
fleur de sel
blaadjes basilicum
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1473675
Homepage ID
1090993
Teller
33
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid