Bereidingswijze
Meng gehakt met de gesnipperde ui, knoflook, 1 eetlepel ketjap, sambal, kerriepoeder, peper, zout, losgeklopt ei en paneermeel.
Vorm hiervan 12 balletjes gehakt.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
Blus af met 100 ml water en voeg hier nog 2 eetlepels ketjap aan toe ( jus !)
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het kerriepoeder even mee.
Roer de ketjap en de sambal erdoor en zet even apart.
Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet de aardappels af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper. Roer de (warme) melk erdoor.
Meng de rauwe andijvie beetje voor beetje door de gestampte aardappelen.
Roer het gebakken uitjes-mengsel door de stamppot.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat..
Vorm hiervan 12 balletjes gehakt.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
Blus af met 100 ml water en voeg hier nog 2 eetlepels ketjap aan toe ( jus !)
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het kerriepoeder even mee.
Roer de ketjap en de sambal erdoor en zet even apart.
Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet de aardappels af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper. Roer de (warme) melk erdoor.
Meng de rauwe andijvie beetje voor beetje door de gestampte aardappelen.
Roer het gebakken uitjes-mengsel door de stamppot.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat..
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu eens geen andijviestamppot met spekjes, maar een lekkere pittige stamppot door de toevoeging van gebakken uitjes met knoflook en wat sambal etc. De gehaktballetjes smaken heerlijk met de ketjapjus bij de stamppot.
Echt smullen en weer eens heel iets anders.
Echt smullen en weer eens heel iets anders.
Ingrediƫnten
Voor de stamppot:
600 gram kruimige aardappelen
350 gram fijngesneden rauwe andijvie
1 eetlepels zonnebloemolie of boter
1 klein ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel zoet ketjap (ketjap manis)
1 theelepel sambal
zout, peper
beetje geraspte nootmuskaat
100 ml (warme) melk
Voor de ketjap-balletjes:
300 gram mager rundergehakt
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 + 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel sambal
2 theelepels kerriepoeder
Peper, zout,
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zonnebloemolie
600 gram kruimige aardappelen
350 gram fijngesneden rauwe andijvie
1 eetlepels zonnebloemolie of boter
1 klein ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel zoet ketjap (ketjap manis)
1 theelepel sambal
zout, peper
beetje geraspte nootmuskaat
100 ml (warme) melk
Voor de ketjap-balletjes:
300 gram mager rundergehakt
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 + 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel sambal
2 theelepels kerriepoeder
Peper, zout,
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
koekenpan voor de gehaktballetjes
kleine koekenpan voor het bakken van de ui etc.
koekenpan voor de gehaktballetjes
kleine koekenpan voor het bakken van de ui etc.
Leuke tips
Als er balletjes overblijven zijn ze koud ook heel lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473631
Homepage ID
886977
Teller
3158
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Gelegenheid