Bereidingswijze
Boter verhitten in de pan. Uisnippers glazig bakken in de boter. Blokjes knolselderij en aardappel toevoegen en al omscheppend 5 minuten zachtjes meebakken. ½ liter water en 150 ml melk en het bouillontablet toevoegen.
Aan de kook brengen en op een lage warmtebron plm. 25 minuten zachtjes laten koken tot de selderij en aardappelen zacht zijn.
Soep met de staafmixer pureren.
Proeven en op smaak maken met witte peper, zout, citroensap, suiker en eventueel de mierikswortel.
Zalmfilet in kleine stukjes snijden en vlak voor het opdienen aan de hete soep toevoegen.
Soep garneren met gehakte peterselie.
Aan de kook brengen en op een lage warmtebron plm. 25 minuten zachtjes laten koken tot de selderij en aardappelen zacht zijn.
Soep met de staafmixer pureren.
Proeven en op smaak maken met witte peper, zout, citroensap, suiker en eventueel de mierikswortel.
Zalmfilet in kleine stukjes snijden en vlak voor het opdienen aan de hete soep toevoegen.
Soep garneren met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke romige soep als voorafje bij een etentje. De stukjes verse zalmfilet garen in de soep.
De mierikswortel geeft een lekker pittig smaakje aan de soep, maar is niet direct nodig. Ook zonder de mierikswortel een heerlijke soep.
De mierikswortel geeft een lekker pittig smaakje aan de soep, maar is niet direct nodig. Ook zonder de mierikswortel een heerlijke soep.
Ingrediënten
400 gram schoongemaakte knolselderij in blokjes
200 gram aardappelen, schoongemaakt in blokjes
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel boter
1 groentebouillontablet of kruidenbouillontablet
150 ml melk
150 gram verse zalmfilet
½ eetlepel citroensap
Mespunt suiker
Gehakte peterselie
Gehakte mierikswortel te koop in potjes (hoeft niet is wel erg lekker)
200 gram aardappelen, schoongemaakt in blokjes
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel boter
1 groentebouillontablet of kruidenbouillontablet
150 ml melk
150 gram verse zalmfilet
½ eetlepel citroensap
Mespunt suiker
Gehakte peterselie
Gehakte mierikswortel te koop in potjes (hoeft niet is wel erg lekker)
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
staafmixer
Leuke tips
In plaats van verse zalmfilet is gerookte zalm ook lekker in de soep.
In plaats van peterselie is gehakte dille een aanrader.
In plaats van peterselie is gehakte dille een aanrader.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1473571
Homepage ID
886977
Teller
571
Bron
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/304223/selleriesuppe-mit-lachs.html
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid