Hartige paté van kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/09/2019 - 07:51
Bereidingswijze
-Week de rozijnen in de marsala.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen).
-Kruid het geheel met tijm, peper en zout.
-Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.
-Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad.
-Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.
-Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond.
-Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.
Afbeelding
Hartige paté van kip
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker 
Ingrediënten
± 12 plakken spek, ongezouten (150 g)
350 g kippenlever
350 g kipfilet
25 g rozijnen
100 ml marsala (of andere zoete wijn)
50 ml room
2 el cognac
1 el gedroogde tijm
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
1 terrinevorm
keukenrobot of vleesmolen
diepe bakplaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1473555
Homepage ID
1090993
Teller
77
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid