Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/06/2019 - 10:35
Bereidingswijze
-Haal de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
-Schil de knolselder, wrijf citroensap aan alle kanten en snij in kleine blokjes. Kook 10 min. in een kookpot met het water. Breng op smaak met zout. Haal van het vuur, laat eventueel uitlekken en houd warm.
-Hak de koriander en platte peterselie fijn. Knip de bieslook fijn.
-Plet de hazelnoten tot poeder en voeg er de boter, kruiden, citroensap, peper en zout aan toe. Meng met een vork.
-Zet de ovengrill aan.
-Leg de sint-jakobsvruchten in een ovenschaal. Verdeel de hazelnootboter erover en in de schotel. Zet 5 minuten in de oven en controleer de gaarheid zodat de sint-jakobsvruchten niet verbranden.
-Verdeel de knolselder over de borden en leg de gebakken sint- jakobsvruchten erop. Verdeel de rest van de hazelnootboter over de borden, decoreer met korianderblaadjes en dien op.
Afbeelding
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk feestelijk gerecht 
Ingrediënten
1 theelepel citroensap
zout
1 citroen
400 g knolselders
kleine mosterd- of korianderblaadjes
4 stengels bieslook
3 stengels koriander
1 stengel platte peterselie
50 g boter, op kamertemperatuur
30 g gepelde en geroosterde hazelnoten
12 sint-jakobsvruchten
zwarte peper van de molen
10 cl water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1473505
Homepage ID
1090993
Teller
28
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid