Bereidingswijze
Kook de macaroni beetgaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan. Bak hierin het roerei van de losgeklopte eieren, gekruid met ppeper en zout.. (roeren tijdens het bakken !)
Verhit de olie in de hapjespan of koekenpan. Bak hierin de reepjes speklap knapperig en bruin.
Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Voeg het kerriepoeder, gemberpoeder, korainderpoeder, komijnpoeder en sambal oelek toe en bak al roerend 1 minuut mee.
Doe de (wokgroenten) erbij. Roer alles goed door. Bak de groenten al omscheppend plm 5 minuten mee,
Roer de zoete ketjap door de macaroni. Proef nog even en voeg eventueel nog wat peper en zout naar eigen smaak toe.
Voeg de goed uitgelekte macaroni en het roerei hieraan toe en meng alles goed door elkaar.
Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan. Bak hierin het roerei van de losgeklopte eieren, gekruid met ppeper en zout.. (roeren tijdens het bakken !)
Verhit de olie in de hapjespan of koekenpan. Bak hierin de reepjes speklap knapperig en bruin.
Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Voeg het kerriepoeder, gemberpoeder, korainderpoeder, komijnpoeder en sambal oelek toe en bak al roerend 1 minuut mee.
Doe de (wokgroenten) erbij. Roer alles goed door. Bak de groenten al omscheppend plm 5 minuten mee,
Roer de zoete ketjap door de macaroni. Proef nog even en voeg eventueel nog wat peper en zout naar eigen smaak toe.
Voeg de goed uitgelekte macaroni en het roerei hieraan toe en meng alles goed door elkaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en heel snel klaar. Doodgewone macaroni met Oosterse wokgroenten en lekker Oosters gekruid. Weer eens een andere macaroni.
Ingrediƫnten
300 gram macaroni
3 eieren, losgeklopt
1 + 1 eetlepel zonnebloemolie
300 gram magere speklapjes in reepjes gesneden
peper, zout
1 flinke ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
400 gram Oosterse roerbakgroenten (wokgroenten)
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 theelepel sambal oelek (of meer of minder naar smaak)
1 Ć 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
3 eieren, losgeklopt
1 + 1 eetlepel zonnebloemolie
300 gram magere speklapjes in reepjes gesneden
peper, zout
1 flinke ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
400 gram Oosterse roerbakgroenten (wokgroenten)
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 theelepel sambal oelek (of meer of minder naar smaak)
1 Ć 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de macaroni
hapjespan of grote koekenpan om te bakken
kleine koekenpan voor het roerei
vergiet
hapjespan of grote koekenpan om te bakken
kleine koekenpan voor het roerei
vergiet
Leuke tips
Lekker met pindasaus en kroepoek.
En natuurlijk een komkommersalade.
En natuurlijk een komkommersalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473467
Homepage ID
886977
Teller
2284
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Gelegenheid