Pasta pesto met sperziebonen en gedroogde tomaten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/04/2019 - 19:22
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen in water met zout beetgaar in plm. 6 tot 8 minuten.
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de pasta en de sperziebonen heel goed uitlekken in een vergiet.

Verhit de (tomaten)-olie in een hapjespan of een grote koekenpan.
Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig.
Voeg de uitgelekte pasta, sperziebonen, gedroogde tomaten en basilicumpesto hieraan toe.
Roer alles goed door en proef.
Roer nog wat vers gemalen zwarte peper door de pasta.
Serveer de pasta met vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino kaas.
Afbeelding
Pasta pesto met sperziebonen en gedroogde tomaten
Pasta pesto met sperziebonen en gedroogde tomaten
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had al vaker recepten gelezen van pasta met sperziebonen maar het trok me niet echt.
Eindelijk toch maar een keer gemaakt en het was echt lekker.
Ik heb de olie van de gedroogde tomaten gebruikt
Je kunt aan deze pasta naatuurlijk ook vlees toevoegen, bijvoorbeeld uitgebakken spekjes of gebakken kipreepjes.
Wij vonden deze vegetarische versie echt lekker.
Mijn recept is een combinatie van diverse recepten uit mijn kookboeken en van internet.
Ingrediƫnten
150 gram pasta (liefst penne)
200 gram sperziebonen, schoongemaakt
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels goede olijfolie
2 flinke eetlepels basilicumpesto
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes gesneden
vers gemalen zwarte peper
vers gemalen Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen voor de past en sperziebonen.
grote koekenpan of hapjes pan voor het totaal
vergiet
Leuke tips
Lekker met een salade.

Wil je graag wat vlees in de pasta.. Uitgebakken spekreepjes of gebakken kipreepjes zijn er erg lekker in.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473463
Homepage ID
886977
Teller
5557
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid