Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verhit de olie. Bak de uien glazig. Laat wat afkoelen.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Beleg het plakje bladerdeeg met de licht gebakken uien. Laat de randen vrij.
Leg de ansjovis kruiselings op de uien.
Verdeel de olijven en de kappertjes eroven.
Bak de plakjes bladerdeegplm. 20 minuten op de onderste richel van de voorverwarmde oven.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verhit de olie. Bak de uien glazig. Laat wat afkoelen.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Beleg het plakje bladerdeeg met de licht gebakken uien. Laat de randen vrij.
Leg de ansjovis kruiselings op de uien.
Verdeel de olijven en de kappertjes eroven.
Bak de plakjes bladerdeegplm. 20 minuten op de onderste richel van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben al vaak een recept tegengekomen van een pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd.
In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd.
In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd.
Ingrediënten
Per persoon:
1 plakje diepvries bladerdeeg
1 kleine ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
1 eetlepel olijfolie
wat Provencaalse kruiden naar smaak
2 ansjovisfilets
4 zwarte olijven zonder pit
wat kappertjes (uitgelekt)
1 plakje diepvries bladerdeeg
1 kleine ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
1 eetlepel olijfolie
wat Provencaalse kruiden naar smaak
2 ansjovisfilets
4 zwarte olijven zonder pit
wat kappertjes (uitgelekt)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
eventueel vormpjes maar kan ook zo op de bakplaat
eventueel vormpjes maar kan ook zo op de bakplaat
Leuke tips
Lekker bij de borrel (je krijgt er wel dorst van) en bij de lunch.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1473461
Homepage ID
886977
Teller
74
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid