Bereidingswijze
Saus:
Verhit de olie in een steelpan.
Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het laurierblad even mee.
Voeg het blikje tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blikje met water en voeg het water samen met de bouillontablet hieraan toe.
Breng de saus aan de kook. Af en toe roeren. Laat de saus zolang sudderen tot je klaar bent met de vulling van de paprika's.
Vulling:
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin het rundergehakt rul en lichtbruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
Voeg nu de champignons, stukjes paprika en jalapeno-pepers toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Maak de gehaktmassa op smaak met de picadillo-kruiden en paprikapoeder.
Doe de goed uitgelekte kidneybonen erbij en roer alles goed door elkaar.
Roer de tomatenketchup en 3 eetlepels geraspte kaas door de bonen/gehaktmassa.
Verwarm de oven op 200 graden.
Was de overgebleven paprika's. Snij het bovenste kapje met de steelaanzet eraf. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Doe de tomatensaus in een vuurvaste schaal.
Vul de paprika's en zet ze in de saus.
Bak de paprika's plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
Verhit de olie in een steelpan.
Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het laurierblad even mee.
Voeg het blikje tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blikje met water en voeg het water samen met de bouillontablet hieraan toe.
Breng de saus aan de kook. Af en toe roeren. Laat de saus zolang sudderen tot je klaar bent met de vulling van de paprika's.
Vulling:
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin het rundergehakt rul en lichtbruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
Voeg nu de champignons, stukjes paprika en jalapeno-pepers toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Maak de gehaktmassa op smaak met de picadillo-kruiden en paprikapoeder.
Doe de goed uitgelekte kidneybonen erbij en roer alles goed door elkaar.
Roer de tomatenketchup en 3 eetlepels geraspte kaas door de bonen/gehaktmassa.
Verwarm de oven op 200 graden.
Was de overgebleven paprika's. Snij het bovenste kapje met de steelaanzet eraf. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Doe de tomatensaus in een vuurvaste schaal.
Vul de paprika's en zet ze in de saus.
Bak de paprika's plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De paprika's zijn lekker pittig gevuld met een mengsel van kidneybonen, gehakt, champignons en lekkere kruiden.
Het laagje tortillachips met kaas bovenop de paprika's geven een lekkere knapperige bite.
De paprika's garen in de tomatensaus in de oven.
Het laagje tortillachips met kaas bovenop de paprika's geven een lekkere knapperige bite.
De paprika's garen in de tomatensaus in de oven.
Ingrediƫnten
6 middelgrote paprika's (waarvan 1 bestemd voor de vulling)
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblad
1 blikje tomatenblokjes (plm. 400 ml)
1 runderbouillontablet
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
Vulling:
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram rundergehakt
Peper, zout
1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
100 gram (kastanje)champignons, schoon in plakjes
1 kleine paprika, schoongemaakt in kleine stukjes (zie boven)
2 afgestreken eetlepels picadillo-kruiden van Jonnie Boer
Wat schijfjes jalapeno peper (Mexicaans in pot) naar smaak
1 blikje donkere kidneybonen (uitgelekt, afgespoeld)
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels tomatenketchup
Geraspte belegen kaas
Tortillachips naturel
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblad
1 blikje tomatenblokjes (plm. 400 ml)
1 runderbouillontablet
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
Vulling:
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram rundergehakt
Peper, zout
1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
100 gram (kastanje)champignons, schoon in plakjes
1 kleine paprika, schoongemaakt in kleine stukjes (zie boven)
2 afgestreken eetlepels picadillo-kruiden van Jonnie Boer
Wat schijfjes jalapeno peper (Mexicaans in pot) naar smaak
1 blikje donkere kidneybonen (uitgelekt, afgespoeld)
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels tomatenketchup
Geraspte belegen kaas
Tortillachips naturel
Hulpmiddelen & keukengerei
pannetje voor de saus
grote koekenpan of wok voor de vulling
grote ovenschaal
grote koekenpan of wok voor de vulling
grote ovenschaal
Leuke tips
Lekker met rijst en een groene salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473459
Homepage ID
886977
Teller
145
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid