Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met de warme melk.
Maak er samen met de kruidenroomkaas een luchtige puree van.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de tomatenolie in een koekenpan.
Bak hierin de lente-uitjes en de gesnipperde knoflook plm. 5 minutenop een lage warmtebron.
Voeg de tijm, gedroogde tomaten en de gerookte kipfilet hieraan toe en verwarm dit een paar minuten mee.
Roer de pesto, de goed uitgelekte sperziebonen en het lente-ui-tomatenmengsel door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Stamp de aardappelen fijn met de warme melk.
Maak er samen met de kruidenroomkaas een luchtige puree van.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de tomatenolie in een koekenpan.
Bak hierin de lente-uitjes en de gesnipperde knoflook plm. 5 minutenop een lage warmtebron.
Voeg de tijm, gedroogde tomaten en de gerookte kipfilet hieraan toe en verwarm dit een paar minuten mee.
Roer de pesto, de goed uitgelekte sperziebonen en het lente-ui-tomatenmengsel door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog nooit een stamppotje met sperziebonen gemaakt en het leek me wel wat.
Diverse combinaties kwamen bij me op, maar ik koos uiteindelijk voor de Italiaanse versie.
Lekker met pesto, gedroogde tomaten en gerookte kipfilet (omdat het snel moest gaan).
Je kunt natuurlijk ook gewone kipstukjes, lekker gebakken, door de stamppot mengen.
Diverse combinaties kwamen bij me op, maar ik koos uiteindelijk voor de Italiaanse versie.
Lekker met pesto, gedroogde tomaten en gerookte kipfilet (omdat het snel moest gaan).
Je kunt natuurlijk ook gewone kipstukjes, lekker gebakken, door de stamppot mengen.
Ingrediƫnten
350 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken gesneden
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten
3 lente-uitjes , schoongemaakt in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook , gepeld en gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes gesneden
Plm. 150 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout, nootmuskaat
1 dl warme melk
2 eetlepels kruidenroomkaas
600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken gesneden
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten
3 lente-uitjes , schoongemaakt in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook , gepeld en gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes gesneden
Plm. 150 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout, nootmuskaat
1 dl warme melk
2 eetlepels kruidenroomkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
2 pannen (aardappelen en bonen)
koekenpan
vergiet
pureestamper
koekenpan
vergiet
pureestamper
Leuke tips
Ook lekker met spek- of hamreepjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473115
Homepage ID
886977
Teller
1185
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid